Lysholm Soddaquavit

Generelt:
Initiativet til Lysholm Soddaquavit kom fra Inderøy slakteri, som ønsket en aquavit tilpasset Inderøy-sodd og skjenning. Halvor Heuch i Arcus hjalp til med prøvesmaking underveis, men vil slettes ikke røpe oppskriften på en ekte sodd-aquavit. «Fra før har vi aquavit som er spesiallagd til norske tradisjonsretter. Vi har aquavit til rakfisk, smalahove, lutefisk, krabbe fra Hitra og nå altså til sodd», sier han.

Heuch mener sodd-auqavitens alkoholprosent (40%) passer bra til soddet.- Soddet har en mild smak og da skal man ikke ha for mye alkohol, sier Heuch. (Nederst på siden finner du en link til oppskrift på sodd)
Lyshol Soddaquavit har vært å finne i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet siden høsten 2008, akkurat i tide til Inderøy slakteri sitt 70-årsjubileum.

Beskrivelse:
Tydelig fatpreg, harmonisk duft av krydder med innslag av karve, vanilje og anis. Avrundet og mild smak. (Arcus)

Gyllen. Fin sødme i duften, noe karamell, en del karve og sitrusskall, særlig appelsin, samt andre varme kryddertoner. Fyldig anslag, veldig god fedme, rund og god med balansert karvepreg, mye sitrusskall utover, varm og krydret finish. En varm og ganske rik akevitt. (aperitif.no)

Styrke: 40%

Serveres: Romtemperert

Lagret: 36 mndr på fat

Produktutvalg: Bestillingsutvalg, Uavhengig sortiment

Varenummer: 5755202

Annet: Oppskrift Innherredsodd Oppskrift Trøndersodd

Sodd
Sodd