Lysholm Throndhjemsaquavit

Lysholm Throndhjemsaquavit

Generelt:
I 1989 startet Throdhjems Aquavitclub i det stille for å få produsert en “fornem” topp aquavit til trønderhovedstadens 1000 års jubileum. Dette var holdt bak skjulte dører og i hemmelighet her i Trøndelag. Varene, 10.000 liter var lagt tilside på aquavitlageret på Dora. Og så kom etter hvert Oslo inn i bildet og Halvor Heuch tok tak i saken og fikk frem en aquavit av stjerneklasse. Til jul i 1996 sto folk i timevis i kø for å skaffe seg av denne edle vare på nummererte flasker. Lysholm Jubileumsaquavit. Dette var noe av det fremste som var produsert av aquavit.

I 1998 ble Arcus truet av danskene med rettslig forfølgelse i EU domstolen. De mente at de hadde retten til navnet Jubileumsaquavit. Derfor skiftet til Lysholm Throndhjemsaquavit som den heter i dag.

Beskrivelse:
Middels dyp gyllen. Aroma preget av lakk, blyant og karamell samt tørket frukt. Rustikk, krydret stil. God fylde. (Arcus)

Gyllen. Kompleks og utrolig god duft av sitrus/appelsin, nøtter, karve, nellik, røyk og eik.Varmt fyldig anslag, veldig god harmoni mellom duft og smak, balansert sødme, rik og svært lang ettersmak.En usedvanlig flott akevitt som helst vil ha litt raffinement i matveien. (aperitif.no)

Styrke: 41,5 %

Serveres: Romtemperert

Lagret: 36 mndr på fat

Produktutvalg: Bestillingsutvalg

Varenummer: 686201